Va prezentam mai jos 3 retete de prajituri pentru diabetici. Pentru ca sanatatea este foarte importanta pentru noi, te invitam sa arunci o privire peste aceste minunate retete!
Budinca dietetica la cuptor
Aceasta budinca usoara, acompaniata de un sos de cirese, este o alegere potrivita pentru un desert cu putine calorii si putin colesterol.
Ingrediente
2 lingurite amidon, 400g cirese fara samburi, 1/2 lingurita faina , 3 linguri de indulcitor, 2 galbenusuri, 2 oua, 1 pastaie vanilie, 480ml lapte degresat, o lingura zahar brun
Metoda de preparare
Incalzeste laptele cu miezul de la pastaia de vanilie pe foc mediu pana aproape sa dea in clocot. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca, acoperit cu un capac, timp de 15 minute. Incinge cuptorul al 160C.
Mixeaza ouale, galbenusurile, indulcitorul si faina intr-un bol. Pune din nou laptele pe foc, iar atunci cand incepe sa fiarba, toarna-l incet peste ouale batute, continuand sa amesteci. Strecoara crema obtinuta in 6 forme de copt din ceramica, unse cu ulei sau unt.
Pune formele intr-o tava mai mare umpluta cu apa, astfel incat sa ajunga pana la jumatatea formelor. Coace timp de 30-35 de minute pana cand budinca se intareste, dar daca misti vasul are consistenta unui jeleu.
Scoate budincile sa se raceasca si tine-le la frigider pana in momentul servirii.
Pentru sos pune o lingura de zahar si 6 linguri de apa intr-o oala la foc mediu, pana cand zaharul se dizolva. Lasa amestecul sa fiarba, redu focul si adauga ciresele. Acopera si lasa ciresele sa fiarba la foc mic 4-5 minute. Scoate ciresele intr-un bol si in lichidul din oala adauga 1 lingurita de amidon. Lasa amestcul sa fiarba un minut pana cand se ingroasa. Pune inapoi ciresele in oala.
Serveste budincile reci, cu sos cald de cirese.
Baclava fara Zahar `A la Bia`
Ingrediente: 500 grame miez de nuca sau migdale crude, 500 grame foi de placinta (Yufka), 300 grame stafide, 200 grame unt, 5 albusuri de ou, 50 ml rom, 200 ml sirop de artar
Preparare: Punem stafidele la inmuiat in rom circa 10 minute. Coacem miezul de nuca sau migdalele 10 minute la 160 grade. Macinam miezul de nuca/migdalele, amestcam cu stafidele si adaugam albusurile batute spuma.
Unge tava cu unt topit si incepem sa punem foile de placinta, ungand fiecare foaie cu unt topit. Intrucit nu am taiat foile de placinta la dimensiunea tavii de copt, impaturim marginile foii de placinta astafel incit sa incapa in tava toata foaia. Adaugam 2 foi in acest mod apoi umplutura si continuam cu cite o foaie unsa cu unt topit pe care presaram apoi umplutura iar la final acoperim cu doua foi.
Punem tava la racit in frigider timp de 30 de minute, apoi taiem baclavaua bucati (patrate, romburi, dreptunghiuri) si coacem 60 minute la 160 grade. Dupa ce se raceste insiropam cu amestecul facut din 500 ml apa cu 200 ml sirop de artar.
Pofta buna!
Prajitura cu mere si coacaze pentru diabetici
Ingrediente blat prajitura: 4 mere si coacaze, 200 g pesmet, doua oua, 250 g branza fina, un praf de copt, 40 g indulcitor, 4 linguri ulei.
Ingrediente crema prajitura pentru diabetici: doua oua, 200 g branza fina, 40 g indulcitor, 50 g coacaze, 300 g mere, zeama de la o lamaie
Cum se face prajitura pentru diabetici?
Fa un aluat bine framantat din pesmet, oua, branza, praf de copt, indulcitor si ulei. Intinde cu mana aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apasand cu degetele din loc in loc. Curata merele si taie-le felii, apoi aseaza-le peste blat, alternand cu coacazele. Pregateste crema: amesteca ouale cu branza si cu indulcitorul. Intinde crema peste compozitia din tava, iar peste crema aseaza mere taiate felii, stropite cu zeama de lamaie, apoi imprastie coacazele uniform. Da prajitura pentru diabetici cu mere si coacaze la cuptor.
Pofta buna!
Sursa retetelor: www.foodstory.ro; www.reteteculinare.ro; www.curademiere.ro
Lasa un comentariu