Va prezentam 4 retete care se prepara intr-un timp foarte scurt. Prajituri delicioase cu efort mediu!

 

Tarte crocante cu Mars si fulgi de porumb

Ingrediente 12 portii: 2 batoane de ciocolata cu umplutura caramel “Mars” -200 g, 4 linguri smantana dulce (frisca lichida), 100 g. fulgi de porumb, 75 g. visine din dulceata (scurse de sirop)

Mod de preparare: Taiati batoanele bucati si puneti-le intr-un vas la bain-marie pana se topesc complet. Adaugati smantana dulce si amestecati pentru omogenizare. Adaugati fulgii de porumb si visinele. Amestecati si turnati apoi compozitia in forme rotunde, de muffins. Se tin la frigider pana cand tartele se racesc complet si se intaresc.

Mod de servire: Tartele crocante cu batoane Mars merg perfect servite alaturi de o cana cu lapte cald.

 

Clafoutis cu capsuni

Ingrediente: 1,5 cani de capsuni taiate pe jumatate, 2 oua, 2 albusuri de ou, 1/2 cana de faina, 1 1/4 cani de lapte, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1/2 lingurita esenta de migdale, 1/8 lingurita de sare
1/2 cana de zahar, 1 lingura de ulei sau unt.

Mod de preparare: Clafoutis este un desert francez, la care, in mod traditional, se folosesc cirese coapte, intr-o compozitie asemanatoare cu a unei tarte. Clafoutis se poate prepara si cu alte fructe, cum ar fi piersici, afine si chiar caise. Se amesteca ouale impreuna cu albusurile de ou, faina, vanilie, extract de migdale, lapte, sare si 1/3 cana de zahar intr-un blender, pana la omogenizare.

Se unge o forma de copt cu diametrul de aproximativ 23 cm sau tigaie de fonta cu ulei sau unt. Se toarna aluatul in vas si se da la copt, la 180 grade Celsius, pentru 10 minute, pana cand amestecul incepe sa prinda usor aurie. Dupa acest timp, scoateti vasul din cuptor si asezati capsuni feliate deasupra, apoi distribuiti restul de zahar. Dati la cuptor pentru inca 20-30 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii iese curata. La compozitia obtinuta mai sus, puteti adauga si un pic de iaurt grecesc (1/2 cana) amestecat cu o lingura de miere, 1/2 lingurita de vanilie si coaja de lamaie.

Mod de servire: Serviti clafoutis alaturi de o cana de ceai sau cafea.

 

Prajitura Radio cu biscuiti si ciocolata

Ingrediente: 150 g unt, 300 g ciocolata, 1 dl zahar pudra = 70 g, 2 galbenusuri, 20 biscuiti

Mod de preparare: Se topeste untul intr-o cratita. Ciocolata se rupe in bucatele si se pune in unt, se amesteca pina se topeste ciocolata. Se amesteca zaharul pudra cu galbenusurile. Se torna ciocolata calda peste amestecul de zahar. Se amesteca. Se pune folie de plastic intr-o forma (de chec), de 1,5 litri. Se toarna un strat subtire de amestec in forma. Se torana in tava un strat de ciocolata, se pune un rind de biscuiti, se termina cu un strat de ciocolata. Se pune in frigider, peste noapte. Se taie in felii cu un cutit bine ascutit.

Se poate congela.

Mod de servire: Lasati prajitura Radio cu biscuiti si ciocolata putin la temperatura camerei apoi o puteti taia felii.

 

 Fondant de ciocolata pe pat de fructe padure

Ingrediente: 50 g ciocolata menaj neagra, 50 g faina, 1 ou, 50g margarina de preferat cu 0% sare, 100 g mixt fructe padure, o lamaie

Mod de preparare: Se topeste la foc foarte incet ciocolata cu margarina, nu pe baie de abur, direct intr-o craticioara pe foc. Avem grija sa mestecam constant cu o lingura de lemn sau silicon. In acest timp, preincalzim cuptorul la 200-250 grade.In alta craticioara adaugam fructele de padure si zeama de lamaie, lasam la foc ponderat, pana scade si devine un sos cremos usor. Dupa ce ciocolata s-a topit cu untul, da cratita la o parte, adauga faina si oul intreg. Mesteca cu telul rapid pana la omogenizare, dupa care toarn-o intr-o forma pe care o bagi in cuptorul preincalzit aproximativ 7 minute. Se verifica dupa 7 minute cand produsul este tare in lateral, se desprinde de pe forma iar mijlocul este moale.

Pofta buna.

Mod de servire: Serviti prajitura de ciocolata imediat, pe un pat de sos de padure.

 

Sursa retetelor: www.culinar.ro

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Miel in crusta de fistic si menta – Meniu de Paste frantuzesc

Miel in crusta de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Retete de prajituri rapide

Posted on Jan - 23 - 2015

2 Comments

Retete de prajituri de...

Posted on Jan - 22 - 2015

0 Comment

Retete prajituri diabetici

Posted on Jan - 21 - 2015

3 Comments

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Antique Cafe

Posted on Aug - 21 - 2012

0 Comment

Barocco Bar

Posted on Sep - 27 - 2012

0 Comment

Gepex

Posted on Aug - 25 - 2012

0 Comment

Sister’s Grill

Posted on Aug - 24 - 2012

0 Comment

Cafea cu Lapte

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment