4 retete de prajituri de post. Incearca una din retetele recomandate de noi si te vei putea bucura pe perioada posturilor de calitate si gust bun.

Prajitura de post cu crema de ness

Ingrediente: 300 gr zahar, 100 ml ulei, coaja rasa de lamaie, 300 ml apa, zeama de lamaie, o lingurita bicarbonat, 4 linguri gem acrisor, 2 pliculete zahat vanilinat, 600 gr faina, 300 gr nuci, 250 gr margarina, 150 gr zahar pudra, 4 lingurite de ness

Mod de preparare: Frecam bine de tot 350 gr zahar cu uleiul apoi adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, apa, jumatate din cantitatea de nuci maruntite, gemul si omogenizam. Adaugam faina in ploaie si o incorporam in amestec. Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia. O uniformizam in tava si dam la cuptorul bine incins cam 30 de minute la foc mediu. Cel mai sigur aplicam metoda scobitoarea.

Intre timp, preparam crema, frecand margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra si nessul amestecat cu 2 lingurite de apa de calda. Dupa preferinta se poate adauga si putina esenta de rom. Dam crema la rece.

Odata prajitura coapta, o lasam sa se raceasca bine, apoi intindem crema peste ea, presaram restul de nuci si pudram cu cacao.

Mod de servire: Prajitura de post cu crema de ness se serveste rece, taiata cubulete.
 

Briose cu ciocolata si portocale

Ingrediente: 200gr faina, 50 gr de amidon, 150 gr zahar, 2 lingurite de praf de copt, un varf de cutit de bicarbonat, 250 gr lapte/lapte de soia/lapte de cocos, 2 linguri rase de cacao, 30 gr ulei, ciocolata alba (optional), ciocolata neagra, o portocala taiata marunt, scursa de zeama si poate fi stropita cu rom sau alcool.

Mod de preparare: se amesteca ingredientele uscate: faina, amidon, zahar, praf de copt, bicarbonat, cacao. Separat, se amesteca laptele cu uleiul si se adauga peste ingredientele uscate. Adaugam si bucatelele de portocala. Compozitia se toarna in forma de muffins, iar deasupra fiecaruia se pun bucatele de ciocolata rupta in bucatele mai mari.

Se coace in cuptor traditionala, la 180 gr C, pt 20-25 min. Dupa ce se racesc, se pudreaza cu zahar si se servesc.
Pofta buna!

Mod de servire: Serviti briosele cu ciocolata si portocale dupa ce s-au racit putin, langa cafea sau ceai. Sunt potrivite si in zilele de post.

 

Prajitura cu mere, biscuiti si caramel

Ingrediente: 2 kilograme mere, aproximatix 50 biscuiti de post, 600 ml apa, 500 grame zahar, 4 plicuri budinca de caramel de la dr Oetker.

Mod de preparare: 500 ml apa si zaharul se pun impreuna la fiert, pana se topeste zaharul si incepe sa clocoteasca apa. Merele se curata de coaja si de casuta cu seminte si se feliaza.Merele taiate se pun peste siropul care clocoteste si se lasa sa se inmoaie. Trebuie sa fiarba pana cand merele isi pierd gustul de crud, dar fara sa se sfarame. Continutul celor 4 plicuri se amesteca cu 100 ml apa, foarte bine, pana cand amestecul devine lichid. Amestecul de budinca se toarna peste mere si se amesteca imediat pentru a se incorpora budinca si a se omogeniza preparatul.

In acest moment se trece la montarea preparatului.

Intr-o tava, vas jena sau ce o fi se pune un strat de biscuiti, dupa care se pune un strat de compozitie , apoi un alt strat de biscuiti si la sfarsit un strat de compozitie. deasupra trebuie sa fie compozitie de mar cu budinca.

Se lasa la racit cateva ore bune. Se taie cand este complet racita.

Mod de servire: Serviti prajitura cu mere, biscuiti si caramel dupa ce s-a racit. Poate fi servita si in perioada postului.

 

Prajitura de post cu mere si morcovi

Ingrediente: 1 cana morcov ras, 1 cana mar ras, 1/2 cana ulei, 100 g stafide, 3 cani faina, 1 lingurita cortisoara, 1 portocala, 1 plic praf de copt, 1 esenta de rom.

Mod de preparare: Stafidele se pun in apa calduta cu rom. Se amesteca uleiul cu zaharul. Se adauga faina cu praful de copt, apoi marul si morcovul rase, zeama de portocala, coaja de portocala rasa si stafidele. Amestecam, cu mixerul cu carlige pentru aluat, pana la omogenizare. Transferam aluatul in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Netezim frumos. Coacem pana se aureste. Incercam si cu scobitoarea si daca e ok o scoatem afara. O lasam sa se raceasca, o taiem si o servim curajosilor. Foarte buna pentru perioada de post.

Mod de servire: Serviti prajitura de post cu mere si morcovi dupa ce s-a racit.

 

Sursa retetelor: www.culinar.ro

Lasa un comentariu

Ultimele retete

Chiftele de vita la cuptor

Chiftele de vita la...

Posted on Jan - 7 - 2014

0 Comment

Sos dulce-picant

Sos dulce-picant

Posted on Jun - 2 - 2013

0 Comment

Sarmale cu carne de porc si miel  – Retea speciala pentru masa de Paste

Sarmale cu carne de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Miel in crusta de fistic si menta – Meniu de Paste frantuzesc

Miel in crusta de...

Posted on Apr - 19 - 2013

0 Comment

Ultimele articole

Retete de prajituri rapide

Posted on Jan - 23 - 2015

2 Comments

Retete de prajituri de...

Posted on Jan - 22 - 2015

0 Comment

Retete prajituri diabetici

Posted on Jan - 21 - 2015

3 Comments

Baruri, Restaurante & Hoteluri

Barocco Bar

Posted on Sep - 27 - 2012

0 Comment

PIzzeria Coccinella

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

CAFE DU THEATRE

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Bliss Coffee

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment

Cafea cu Lapte

Posted on Aug - 23 - 2012

0 Comment