Cutitele sunt, fara indoiala, cel mai important instrument in bucatarie. Fie ca sunteti un bucatar profesionist sau pur si simplu gatiti din placere sau nevoie, este important sa stiti sa alegeti cutitul care este cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastra. Exista mai multe branduri diferite de cutite de bucatarie disponibile si fiecare este unic. Atunci cand alegeti un cutit exista multe aspecte la care trebuie sa va ganditi, cum ar fi manipularea, confortul, durabilitate si, desigur, costul.
In general este bine sa aveti un cutit dedicat fiecarei operatiuni in bucatarie: cutit de paine, cutit pentru transarea carnii, cutit pentru legume…
Cutitul pentru legume are in general lama de 8 – 13cm, cutitul utilitar in jur de 10 – 16cm, cutitul pentru transare sau dezosare 16 – 20cm.
Intr-o bucatarie tipica nu exista intotdeauna nevoie de cutite de specialitate, dar din experienta noastra, ar trebui sa existe 4-5 cutite esentiale: de paine, pentru legume si fructe, pentru transarea carnii si pentru dezosare.
Este important sa alegeti cutite de inalta calitate, care vor rezista mai mult de-a lungul anilor, chiar si in conditii de utilizare riguroasa.
Puteti opta pentru cutite din inox sau pentru cutite ceramice. Cutitele ceramice ar fi alegerea perfecta, dar mai scumpa. Avantajele lor : taie alimentele cu mare precizie si finete, nu altereaza gustul alimentelor, nu au nevoie de ascutire, sunt antiaderente, nu se oxideaza si nu se tocesc.
Pe Megashop-Depot.ro gasiti o mare varietate de cutite din inox si cutite ceramice de calitate germana si austriaca, la preturi avantajoase.
Lasa un comentariu