Încerci să te fereşti de gripă şi ţi-ai făcut stocul de pilule pentru zilele friguroase? Decât să aştepţi gripa „pregătit(ă)“, mai bine încearcă s-o previi!
Umple-ţi frigiderul cu 4 alimente care îţi întăresc sistemul imunitar şi care îl ajută să lupte împotriva răcelilor şi gripelor. Primul pe lista cu care trebuie să te duci la cumpărături este peştele.
Peştele gras
Peştele gras, cum este somonul, tonul şi păstrăvul, are carnea bogată în seleniu şi acizi graşi omega-3 (grăsimile bune care reduc inflamaţiile şi protejează plămânii, prin creşterea activităţii celulelor albe din sânge, care au rolul de a „mânca“ bacteriile).
Ceapa
Dar şi prazul, şi usturoiul conţin antioxidanţi (quercetină, alicină şi antociani), care au efecte antiinflamatorii şi luptă împotriva infecţiilor şi bacteriilor.
Ciuperci
Un consum regulat de ciuperci stimulează şi întăreşte sistemul imunitar prin creşterea producţiei şi activităţii celulelor albe din sânge.
Iaurt
Este de preferat iaurtul probiotic, pentru că are în conţinutul său bacterii „prietenoase“, care ajută digestia şi ţine sub control populaţia de agenţi patogeni din tractul gastro-intestinal.
Lasa un comentariu