Imunitatea si pastrarea imunitatii organismului este o problema vitala a secolului. Incojurati de E-uri, produse contrafacute, crescute prin sere si injectate cu fel si fel de substante pentru a le injumatati timpul de crestere, deseori uitam ca organismul uman aduna aceste substante, care, mai devreme sau mai tarziu vor avea un efect devastator asupra corpului nostru.
Iata insa, ce trebuie consumat cu precadere pentru a da o mana de ajutor sistemului imunitar sa lupte cu aceste substante:
Usturoi
Contine alicina, un ingredient eficient in combaterea infectiilor. Britanicii au descoperit ca persoanele care consuma usturoi zilnic au 90% sanse mai mici sa dezvolte o raceala. In plus, daca mananci mai mult de 6 catei pe saptamana, ai o rata mai mica cu 30% de a dezvolta cancer la colon si cu 50% mai scazuta pentru cancer la stomac.
Iaurtul
Culturile active prezente in anumite tipuri de iaurt ajuta la intarirea sistemului imunitar, protejand tractul intestinal de germeni. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii austrieci, 250 g de iaurt pe zi sunt foarte suficiente pntru revitalizarea sistemului imunitar.
Ceaiul negru
Persoanele care consuma 5 cesti de ceai negru sau verde pe zi, timp de 2 saptamani, au de 10 ori mai multi anticorpi decat cei care beau rar ceaiuri. Aminoacidul L-teanina, care ajuta sistemul imunitar, se gaseste in ceaiul negru si verde, chiar si in variantele fara cofeina.
Lamaia
Are efect antibacterian, antiseptic, tonic, diuretic, antianemic, remineralizant. Este foarte indicata in infectii, stari febrile, boli infectioase, astenie.
Supa de pui
Carnea de pui, ca si cea de curcan, este o sursa buna de cisteina, care neutralizeaza radicalii liberi si substantele toxice poluante (aldehida, produs al descompunerii alcoolului). O supa de pui te scapa de raceala la fel de rapid ca medicamentele, insa fara efecte secundare.
Ovaz si orz
Daca obisnuiesti sa mananci cereale la micul dejun, alege-le pe cele cu un continut mare (sau exclusiv) de ovaz si orz. Acestea contin fibre cu proprietati antimicrobiene si antioxidante, imbunatatesc sistemul imunitar si sporesc efectul antibioticelor.
Ciupercile
Sporesc activitatea celulelor albe, facandu-le mai “agresive” impotriva virusilor. Cand ai o infectie, mananca ciuperci mai des, pe care asociaza-le cu usturoi din belsug.
Citeste si alte sfaturi nutritioniste pe Perfect Beauty – ghid online de frumustete
Lasa un comentariu