In prima zi in care l-ai adus acasa era curat ca lacrima. Ai fi vrut sa ramana asa la infinit, dar mancaricile pregatite cu atata pasiune pentru cei dragi au lasat in mintea lor amintiri placute, iar pe aragazul tau, unele de… nesters!
Mananca sanatos
Oricat te-ai stradui sa mananci de sanatos, 0% grasime nu se poate, mai ales daca ai o familie cu 3-4 membri si fiecare are felul sau de mancare preferat: ciorbita, tocanita, sarmalutele, friptura la cuptor. Grasimea picteaza fara talent fata aragazului tau. Trebuie sa gasesti o solutie sa scapi de ea aproape zilnic. Stai linistita! Chiar ai de unde alege!
Bicarbonatul, Otetul, Sarea si Sucul de lamaie
Bicarbonatul de sodiu si-a largit sfera de folosire, ajungand sa fie un produs de curatat ideal in intretinerea bucatariei datorita calitatilor sale de albire. Cel mai adesea, bicarbonatul de sodiu este folosit la curatarea aragazului, a cuptorului si a chiuvetei, dar si la indepartarea petelor de pe suprafetele din lemn, ceramica si piatra. Pentru un rezultat pozitiv si de durata, amesteca bicarbonat de sodiu cu apa, otet si zeama de lamaie.
Otetul alb distilat indeparteaza petele si grasimile si nu lasa nicio urma, spre deosebire de otetul de mere sau cel rosu.
Sarea este cel mai bun “ingredient” in curatarea cuptorului. Adauga sare direct pe pata si las-o sa actioneze aproximativ o jumatate de ora; apoi indeparteaza sarea cu apa calduta si cuptorul va straluci mai tare ca niciodata.
Sucul de lamaie poate fi de mare folos in intretinerea bucatariei deoarece ajuta la indepartarea mirosurilor neplacute si la curatarea suprafetelor murdare. Pentru o curatare rapida, amesteca sucul obtinut de la o jumatate de lamaie cu o lingura de sare. Sucul de lamaie se poate folosi la curatarea oricarei suprafete din bucatarie.
Lasa un comentariu