Unul din motivele principale pentru care japonezii detin recordul mondial la longevitate este regimul lor de viata sanatos, aceasta incluzand un regim alimentar armonios bazat pe produse naturale. Mancarurile japoneze traditionale contin in general peste si fructe de mare, Japonia fiind o tara insulara, dar si orez, care nu lipseste de la nicio masa. Daca nu aveti timpul necesar pentru a merge intr-un restaurant japonez, va recomandam site-urile online de mancaruri japoneze traditionale unde puteti comanda meniul dorit.
Sushi de somon afumat cu sos de soia si pasta wasabi – incercati reteta acasa
Sushi de somon afumat este o delicatesa deloc greu de preparat. Este o reteta sanatoasa pentru realizarea careia aveti nevoie de orez cu bobul lung, otet de orez, sare, foi de sushi nori (alga pentru impachetare), somon afumat, castraveti proaspeti. Orezul fiert se aseaza pe foaia de sushi nori, se adauga somonul si castravetii taiati feliute subtiri, dupa care totul se ruleaza cu ajutorul unui instrument special din bambus, invelindu-se tot continutul in alga. Ruloul obtinut se taie cu un cutit inmuiat in apa. Bucatile de sushi se servesc cu pasta wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Sosul de soia este una din aromele cheie care dau gustul specific mancarurilor japoneze. Boabele de soia se amesteca cu grau si sare, apoi totul se lasa sa fermenteze timp de un an si se storce pentru a produce lichidul sarat, intepator si inchis la culoare.
Pasta wasabi este un condiment facut din radacina si partea de jos a tulpinii unei plante foarte greu de cultivat, considerata o delicatesa. Gustul sau este foarte intens, iute, de aceea se foloseste in cantitati mici.
Supa miso, tempura si alte delicii ale bucatariei japoneze
O alta delicatesa a niponilor este supa miso. Aceasta contine apa, miso alb sau rosu (pasta de fasole), tofu uscat (preparat din extract de soia), alge pentru supa, ceapa tocata. O alta mancare japoneza delicioasa este tempura, o mancare adusa in Japonia de catre navigatorii portughezi care s-au aventurat pe meleagurile nipone. Contine ceapa, morcov, vinete, ardei gras, cartofi. Taiate in felii subtiri, legumele se dau prin ou si se prajesc, servindu-se alaturi de snitel sau pui prajit.
Sfaturi CooKing.Ro:
Daca va place sa incercati lucruri noi si sunteti in cautarea unui fel de mancare usor, fara grasimi, fara paine, cu putine calorii dar extrem de gustos, trebuie sa incercati mancarurile japoneze. Fie ca serviti sushi de somon afumat, supa miso sau tempura, nu uitati sa consumati si o cana de ceai verde japonez care va intregi farmecul unei mese traditionale japoneze.
Lasa un comentariu